ÜÇ YANLIŞ BİR DOĞRU ANLAYIŞI…

04.08.2022
BÜLENT AYDEMİR
1976 Diyarbakır doğumlu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu. Gazeteciliğe 1996’da İhlas Haber Ajansı Ankara haber merkezinde başladı. İHA’da çeşitli görevlerde bulundu. 2009’dan itibaren Habertürk gazetesinde Başbakanlık muhabirliği görevini sürdürdü. Habertürk gazetesinde çeşitli departmanlarda görev yapan Aydemir, Habertürk gazetesinin Ankara Temsilciliğine atandı. 5 Temmuz 2018’de Habertürk gazetesinin basılı olarak yayın hayatına son vermesiyle dijital yayına geçen habertürk.com internet haber sitesinin ve Habertürk Televizyonu’nun Ankara Temsilciliği görevine getirildi. He is born in 1976 in Diyarbakır. Graduated from Ankara University, Faculty of Communication, Department of Radio, Television and Cinema. He started his journalism career in 1996 in the news center of İhlas News Agency in Ankara. He has worked as a reporter, editor and news manager in İHA. Between 2003-2009, he worked as a reporter for the Prime Ministry of Sabah Newspaper. In 2009, he continued to work as a reporter in the Prime Ministry for Habertürk. After working as the Ankara News Director for Habertürk Newspaper for 1.5 years, he was appointed as the Ankara Representative of Habertürk newspaper put an end to its publishing life in printed form and passed on to digital publishing, he was appointed as Ankara Representative of the internet news site haberturk.com and Habertürk Television. Bülent Aydemir, who has articles news and commentaries in different media, is still the commentator of Para Gündem program as Habertürk Ankara Representative.

ÜÇ YANLIŞ BİR DOĞRU ANLAYIŞI…

Türkiye’de “Kırmızı Kitap” olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde yer alan güvenlik başlıkları arasında, “Gıda Arz ve Güvenliği”, “Enerji Arz ve Güvenliği” yer alıyor. Demek ki neymiş; siz geniş kitlelerin karnını doyuramaz, gıda ihtiyaçlarını karşılayamazsanız, on seçimi üst üste kazansanız, bekânızı koruyamazsınız. Birileri lüks içinde yaşayıp her ihtiyacını en üst seviyede karşılasa dahi, birileri açsa, gıdaya ulaşamıyorsa, gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızı yeterince besleyemiyorsak işte size en büyük bekâ problemi…

Akaryakıt artıyorsa her şeyin fiyatı artar, enflasyonu tutamazsınız çünkü ürünleri bir yerden bir yere taşımanız gerekiyor. Ürünün tarlada bedava olması, tüketici olarak beni ilgilendirmiyor çünkü ürünü soframa getirmenin maliyeti her gün artıyor. Ayrıca enerji pahalı ise üretim yapmanız ve rekabet etmeniz güçleşir. Nasıl para kazanacaksınız? İşte size bir bekâ problemi daha!..

Bir diğer soru, kasamız tamtakır iken ihtiyacımız olan dövizi nereden bulacağız? Bilmediğimiz bir gömü falan mı bulundu? Ya da kiminle ne anlaşma yapılacak? Vatandaş olarak bilmeye hakkımız var değil mi?

Sorum çok basit: “Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde yer alan bu iki temel meselede niçin gerekli adımlar atılmadı ya da ulusal güvenliğimizin temel parametrelerinin gereği niçin yerine getirilmedi?..”

Diyorlar ki, “Pandemi vardı, bütün dünya etkilendi.” Doğru, pandemi bütün dünyayı etkiledi, korumacı tedbirleri artırdı. Hammaddeye ulaşımı, ticareti güçleştirdi. Ama biz, bu krize tek ayak üstünde yakalandık. “Niçin rezervler eksiye düşürüldü?” ve halen bir inat uğruna, hem iç piyasadan hem de dışarıdan çok yüksek faizle borçlanılıyor.

Terörle mücadele ve dış politikada atalarımızın bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımlar kırmızı çizgimizdir. Buradan zerre kadar geri adım atmayacağız. Ancaaak ekonomik tehditlerin ve sınamaların geçmişte iktidarlara neler yaptırdığını biliyoruz. İnsanın içine kurt düşüyor. İşte size bir beka tehdidi daha…

ABD, Yunanistan’a tarihin en büyük üslenmesini bir iki günde yapmadı. Fransa ile Yunanistan arasındaki askeri anlaşma bir iki günde yapılmadı. Birleşik Arap Emirlikleri, Libya’da Al Vatiyye üssümüzü bugün vurmadı. Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı’yı İstanbul’da bugün kesmedi; Suriye’deki cihatçıları desteklemesi yeni değil. Bölücü teröre, batılı ülkeler ve müttefiklerimizin artık alenice yaptığı silah-teçhizat-eğitim desteği yeni değil. Kahraman Mehmetçik’le Suriye kuzeyine yaptığımız üç operasyon sırasında da Münbiç ve Tel Rifat’ta teröristler duruyordu. Şimdi doğumuzda ve batımızda iki operasyonla bütün bu meseleler çözülecekmiş gibi bir tablo konuluyor önümüze…

“Seçimi kazanmak için her yol mübah mıdır?” ya da “Seçimi kazanınca bütün yollar açılacak mı?”. Üç yanlış bir doğruyu nereye götürüyor?…

 

BÜLENT AYDEMİR

KGK Genel Başkan Yardımcısı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.