Basını önce teknoloji, sonra pandemi vurdu

16.02.2023
İSRAFİL AVCI
Mesleğe 1990 yılında Osmaniye’de başladı. Toros, Bölge ve Ekspres gibi bölgesel gazetelerde çalıştı. NTV muhabiri olarak görev yaptı. 16 yıl Anadolu Ajansında çalıştı. Hale’n TRT Osmaniye İl Muhabiri olarak devam ediyor. 4 dönem Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri olarak, 4 yıldır da Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak görev yapıyor. Basın kartı sahibi Avcı evli ve 3 çocuk babasıdır.

Teknolojideki hızlı değişimle birlikte basın yayın organlarıhızla dijital alana evriliyor. Bu durum sadece yerel, yaniAnadolu basınını değil, yaygın basını da olumsuz etkiledi.

Elbette teknolojinin önüne geçilmez, geçilemez. Bu nedenle de artık tüm basın yayın organları teknolojiden en iyi şekilde yararlanmak ve kendini imkanlar ölçüsünde geliştirmek zorundadır. Basının ana unsuru aslında her türlü teknolojik gelişim ve değişime rağmen basın emekçileridir. Her türlü sosyal ve ekonomik zorluklara rağmen, ilkelerinden taviz vermeden çalışan her meslektaşımıza minnettarız. İşte bu emekçi meslektaşlarımız her türlü desteği hak etmektedir. İletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeye uyum sağlayan yazılı ve görsel basınımızla, sosyal medya ve internet gazeteciliği alanlarında da dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaktayız. Kamuoyunun en hızlı şekilde haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında bu durum son derece önemlidir. Basın demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Demokrasinin ana halkalarından biri de gazetecilerin doğru bilgiyi, tarafsız yorumla halka ulaştırma sorumluluğudur. Basın emekçilerinin büyük çoğunluğu ekonomik sorunlarla boğuşmaktadır. başlayan küçülme işsiz gazeteci sayısını artırdı. Buna karşı mutlaka gereken önlemler alınmalı. Gazetecilerin iş güvenliği mutlaka sağlanmalı. Basın işyerlerinde çalışanlar fiili hizmet zammından yararlanmalı. Mesleğini icra ederken hiç kimseye mihnet ve minnet etmeyen, kaleminin ve fikriyatının onuruyla çalışan basın emekçilerinin iş güvenliği yasal güvence altına alınmalı. Demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan basın emekçileri, toplum için önemli bir görevi yerine getirmektedir. Yalan ve dezenformasyona karşı hakikat mücadelesinde gazetecilerin büyük sorumluluğu bulunmaktadır. Pandemi süreci de her alanı vurduğu gibi basın sektörünü de vurdu. Özellikle yerel basın kuruluşları her ayı zararla kapattı. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu da son derece önemli bir gelişmedir. EYT yasası hakkında yaşanan olumlu gelişme meslektaşlarımızı mutlu etti. Binlerce basın emekçisi de bu yasayı bekliyordu. Bu yasanın meclise gelmesiyle birlikte binlerce meslektaşımız rahat bir nefes alacak ve yeni yıla mutlu girecek. Her şeye rağmen gerçekleri konuşan, araştıran ve fikir üreten gerçek gazeteciler sayesinde demokrasimiz daha da gelişecektir. Özgür basının susmadığı, çalışma koşullarının daha iyi olduğu, basına olan her türlü desteğin artırıldığı bir ülke dileğiyle hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.